Happier Earth Project

Egy boldogabb Földért

Műanyagmentes március kihívás: HOGYAN?! (III.rész)
Műanyagmentes március kihívás: HOGYAN?! (III.rész)

jilbert-ebrahimi-691926-unsplash.jpg

Felfedeztük miért jó a műanyagmentes március , hogy pontosan mikre kell odafigyelnünk , és most nézzük meg azt, mit lehet a hulladékkal egyáltalán kezdeni.

5 mód van hulladékunk kezelésére: újrafelhasználás, újrahasznosítás, ártalmatlanítás, megelőzés, és egyéb kategória.

Újrafelhasználás

Az újrafelhasználás azt jelenti, hogy a terméket semennyi, vagy kis változtatásokkal újra fel tudjuk használni. Ide tartoznak a DIY dolgok is, de ezek ...

Műanyagmentes március kihívás: HOGYAN?! (II.rész)
Műanyagmentes március kihívás: HOGYAN?! (II.rész)

  karina-tes-1228178-unsplash.jpg

Az első részben körbejártuk mi is ez a műanyagmentes kihívás . Most lássuk mi az, amikre konkrétan odafigyelhetünk!

Az előző workshopunkon volt ezekról szó, többen is kértétek, hogy összegezzük, íme :)

A műanyagokkat 7 féle csoportba soroljuk. Ez kötelezően minden műanyagcsomagoláson rajta kell legyen, innen tudunk informálódni arról, hogy az milyen típusú műanyagból készült. Nagyon hasznos, mindenképp írjuk fel a megfelelő számokat! 

...

Műanyagmentes március kihívás: HOGYAN?! (I.rész)
Műanyagmentes március kihívás: HOGYAN?! (I.rész)

Intro bejegyzés a műanyagmentes március cikksorozatunkhoz, amit a Facebook oldalunkon és az Instagrammon a #műanyagmentesHEP hashtag alatt követhettek.

  aldo-delara-516062-unsplash_1.jpg

Nincsen: idő, kedv, pénz, tudás, hely, energia, motiváció, kitartás, társ hozzá…

Válassz!

Kész? Rendben, most, hogy tudod, hogy mindezt figyelembe veszem, nem vagyok útilapuval törölköző mániákus zöld , akinek az élete a szemét körül forog, közös nevezőn vagyunk. Nekem a lustaság és a társ ...

Maximalista minimalizmus 1. lépése
Maximalista minimalizmus 1. lépése

952bc086-07c9-4562-a4d5-289a541841ea.JPG

Hipotézis (amit a társadalom sugall): A minimalizmus azt jelenti, hogy aszkétaként kell üldögélnem egy darab ágyékkötőben a folyóparton.

Konklúzió (csomag a saját utunkra): Nem az a lényeg, hogy önfeláldozóan vessük bele magunkat a nullafogyasztás szakadékába - egy kis odafigyeléssel és tudatossággal lehet teljes életet élni minimalistaként.

Bizonyítás (amire a workshopon juttottunk):

1053c7a1-2be9-401e-8c94-6a955150bd2a.JPG

Először is, a minimalizmus egy életmód. Pont, mint a ...

A Fenntartható Egyetemista 10 lépése
A Fenntartható Egyetemista 10 lépése

img_2496.jpgA második HEP esemény időpontja: szeptember 30. Amikor ezt a dátumot először hallottam, akkor még csak augusztus volt, és egyáltalán nem tudtam, mire számítsak. Mi, HEP-ek, szaktársak lévén jól ismerjük egymás munkamorálját, hogy néha ezer százalékon pörgünk (általában a határidők előtt, hehe), néha meg azt sem tudjuk, mikor mossunk fogat, annyi más dolgunk van. A megvalósításnál viszont olyan izgulásba kezdünk, hogy végül kinyílunk, és nagyon viccesek ...

Így csinálj tusfürdőt – ha ragaszkodsz hozzá
Így csinálj tusfürdőt – ha ragaszkodsz hozzá

Nemrég vendégeskedtem a húgoméknál, és természetesen reggel dobtam egy zuhanyt. A fürdőszobában először valami nagyon furcsa volt, olyan üresnek tűnt – de hát nemrég költöztek, gondoltam magamban. Aztán rájöttem, hogy miért tűnik puritánnak a budoár: alig volt valahol valamilyen kencefice, piperecucc vagy műanyag tégelybe csomagolt, örök fiatalságot, sírig tartó jó illatot vagy éteri szépséget ígérő, mágikus balzsam.

img_3550.JPG

Volt egy szappan, némi ez-az ...

DUNAMENTÉS folyamatban
DUNAMENTÉS folyamatban

A Facebook megosztásoknak tényleg van ereje. A “jelöld meg a barátod és jön egy pizzával”, meg a végtelen pénzes posztok mondjuk nálam még nem váltak be, de az eseménymegosztósak igen. Megosztottam, hogy van ez a Dunamentő akció, a World Cleanup Day keretében, amikoris kesztyűben, zsákokkal felszerelkezve megyünk a rakparton, és szedjük a szemetet. Alacsony a víz, szóval bezsebelhetjük a legjobb hulladékokat, mielőtt a folyó tovább viszi. Tök jó!

7779a8a3-9aeb-487e-9e73-4e39fc98dfa2_1.jpg

 A ...

A kukádból megmondom, ki vagy
A kukádból megmondom, ki vagy

img_1964.JPG

Egyszer, hosszú-hosszú évekkel ezelőtt a pesti éjszakában valahogy belebotlottam egy srácba, aki ugyan nem akart különösebben semmit, csak barátkozni, mégis az egyik legjobb kezdőmondattal nyitott: a kukádból megmondanám, ki vagy.

Nyilván az indítás némi magyarázatra szorult: így derült ki, hogy foglalkozását tekintve hulladékgazdálkodási mérnök. Tehát: nagyon ért a szeméthez. És mivel nagyon ért a szeméthez, ezért ő jóval többet is lát benne, ...

Az vagy, amit szemetelsz
Az vagy, amit szemetelsz

29054838788_c730efcef9_o.jpg

Hu.

Ugye?

Amit megeszünk, magunkra kenünk, kiteszünk a polcra, vagy éppen amit leveszünk a polcról, szóval a saját környezetünk, testünk és lelkünk fizikai összetevőiből lesznek hulladékaink. Kuka, kuka. Szelektíven, vagy sem: de az ökológiai lábnyomunk nem csak adatok, hanem kézzel fogható dolgok formájában is megjelenik. Például egy fogkefe. Sika-sika, fontos a higiénia, de hoppá: 450 év, mire lebomlik. (!!!!!!!!) Ez nem csak egy tizedestört lesz a ...

Happier Earth Project

3 lány elhatározza, hogy megpróbál kényelmesebben, etikusabban, tudatosabban és bolygó-barátságosan élni - és ezt nem fél megosztani másokkal.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása