Happier Earth Project

Egy boldogabb Földért

Így csinálj tusfürdőt – ha ragaszkodsz hozzá

Nemrég vendégeskedtem a húgoméknál, és természetesen reggel dobtam egy zuhanyt. A fürdőszobában először valami nagyon furcsa volt, olyan üresnek tűnt – de hát nemrég költöztek, gondoltam magamban. Aztán rájöttem, hogy miért tűnik puritánnak a budoár: alig volt valahol valamilyen kencefice, piperecucc vagy műanyag tégelybe csomagolt, örök fiatalságot, sírig tartó jó illatot vagy éteri szépséget ígérő, mágikus balzsam.

img_3550.JPG

Volt egy szappan, némi ez-az és szevasz. És akkor leesett, hogy igen, ez van a testre, az arcra meg a hajra is. Felszabadító lazaság, hogy nem kellett egy másik háztartás zavarbaejtő kínáltából kicsemegéznem, mivel frissítsem fel magam. Imádtam. A tesóm is imádja. És természetesen a bőre meg a haja is.

Szóval aki igazán komolyan tolja, az annyira le tudja egyszerűsíteni a tisztálkodás folyamatát, hogy ihajj – és ez nem egyenlő azzal, hogy nem fürdik, büdös vagy igénytelen, hanem tudja, hogy akár egy megfelelő termékkel is pont ugyanazt a hatást érheti el, mint 8 különbözővel.

Ezen az úton haladok én is, bár nálunk még készül külön tusfürdő, mert miért ne, egyelőre könnyebbnek találom azzal a fürdést.

És ahogy készül: egy szappan lereszelt állapotban, annyi víz, hogy ellepje (tetszés szerint adagolható), egy-két kanál kókuszolaj, illóolaj és szódabikarbóna.

A szappant felöntjük vízzel, felmelegítjük és megolvasztjuk (habzik!), majd ha kicsit lehűlt, hozzákeverjük az olajhoz adott illóolajat, végül a szódabikarbónát. Pontos adagokat direkt nem írok, mert ahogy ház, annyi szokás: mindenkinek más jön be. Aki folyékonyabban szereti, adjon hozzá nyugodtan plusz vizet, mert kicsit megdermed, amikor kihűl. Ha érzékeny a bőröd, nyugodtan adj hozzá plusz olajat, hogy hirdatáljon – amúgy kísérletezd ki nyugodtan a saját, kedvenc arányaidat.

Mínusz egy műanyag tégely – és egy nagyobb befőttesüvegnyi adag kb. egy hónapra is elég.

A bejegyzés trackback címe:

https://happierearthproject.blog.hu/api/trackback/id/tr5614182971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Happier Earth Project

3 lány elhatározza, hogy megpróbál kényelmesebben, etikusabban, tudatosabban és bolygó-barátságosan élni - és ezt nem fél megosztani másokkal.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása